Gauerslund Sognegård

Bygherre: Gauerslund Sogns menighedsråd
Udført: 2012
Rådgivning: Totalrådgivning og arkitekttilsyn
Omfang: Nybygning på 609m2

 

Det nye sognehus er udført som et lille sluttet anlæg med to selvstændige bygninger forbundet med en rummelig glasfoyer.
Den ene bygning, som indeholder kontorer og mødefaciliteter, ligger parallel med grundens nordskel og den anden bygning, som indeholder konfirmandlokaler med tilhørende depot og toiletter, ligger parallel med kirkegårdens nordlige dige.

Opdelingen i to selvstændige bygninger medfører, at bygningsvolumenen ikke bliver for stor og for dominerende i forhold til kirken.

Sognehuset er en nutidig bygning med et udvendigt materialevalg, der først og fremmest tilpasser sig kirken og kirkegårdens øvrige bygninger, og med en indretning, der er orienteret med indgangsforhold ud mod p-pladsen mod vest og med konfirmandlokaler med udsigt til kirken mod syd.