Egen Sognegård

Bygherre: Egen Sogns Menighedsråd
Udført: 2012
Rådgivning: Totalrådgivning og arkitekttilsyn
Omfang: Nybygning på 338m2

Sognehuset er placeret som det tidligere stråtækte hus, overfor og parallelt med den fine fredede staldlænge. Herved bibeholdes den klare ankomst til kirken, hvor kigget til kirken indrammes af de to bygninger. Dette kig forstærkes yderligere ved at det nye sognehus er rykket tættere på staldlængen end den nuværende bygning.

HUSETS INDRETNING
Forsamlingslokalet ligger placeret i den sydlige ende, med kig til kirken. Rummet har store vinduespartier mod øst og vest, med kig til den fine staldlænge og det nye haveanlæg. Vinduerne udføres med lav brystning, der gør vinduesåbningerne anvendelige som siddenicher. Et lyst og venligt rum med højt til loftet.
Foyéen, der danner ankomst til forsamlingslokalet, indrettes med garderobe og mulighed for ophold.
Fra foyéen er der adgang til toiletter, anretterkøkken og kontorer. Længere mod nord findes praktiske funktioner, som frokoststue og omklædningsrum med toiletter. Disse rum ligger i tilknytning til værksted og maskinrum, som ligger placeret i den nordligste ende af bygningen. Alle funktioner er forbundet af en central fordelingsgang, der giver en fin sammenhæng i huset.